Lændesmerter

Lændesmerter kan defineres som smerter i området, der strækker sig fra det nederste ribben til overgangen mellem balle og lår.

Smerter i lænden er den hyppigste form for smerter fra muskler og led, og er så almindelige, at godt halvdelen af alle voksne vil opleve at have lændesmerter i løbet af et år.

Ofte ved man ikke præcist, hvad der udløste lændesmerterne. Tit fortæller folk dog, at det kom i forbindelse med en specifik bevægelse de lavede, eller efter de sad i en dårlig stilling. Lændesmerter kan også skyldes slidforandringer og mange andre årsager som rygning, arvelighed, overvægt og arbejde.

Langt de fleste lændesmerter er det, man kalder uspecifikke lændesmerter eller mekaniske lændesmerter, det er dem du kan læse om her. Har du haft lændesmerter i mere end tre måneder, betegnes det som kroniske lændesmerter, og det kan du læse mere om ved at trykke her.

Nedenfor kan du læse om symptomer og alarmerende symptomer. De alarmerende symptomer bør du være opmærksom på og søge hjælp for.

Under fanen ”Indblik” kan du læse mere om, hvordan en kiropraktor vil diagnosticere og behandle dine smerter, og hvad du selv kan gøre.

Symptomer

Kontakt din kiropraktor eller en specialist, hvis du oplever nogle af følgende symptomer:

  • Smerter i lænden og/eller baller.
  • Smerter som stråler ned i benene.

Alarmerende symptomer

Du bør være ekstra opmærksom ved alarmerende symptomer og søge hjælp, hvis du oplever nogle af følgende symptomer:

  • Lændesmerterne er voldsomme selv ved hvile.
  • Kraftige lændesmerter samtidig med stærke smerter i benene.