I samarbejde med Alice Kongsted, kiropraktor, ph.d.
Mange rygpatienter frygter at få konstateret, at de har en diskusprolaps. Ofte fordi det forbindes med at skulle opereres og med usikkerhed om, hvorvidt man bliver rask igen, og hvad sygdommen vil betyde i forhold til arbejde, familie og fritid.
I samarbejde med Mikkel Konner, kiropraktor
Du kan sagtens have en diskusprolaps i ryggen uden at mærke noget til den. Til gengæld kan den også medføre stærke og uudholdelige smerter. Denne artikel giver dig et indblik i forløbet omkring en diskusprolaps.
I samarbejde med Tue Secher Jensen, kiropraktor, ph.d.
ngt de fleste tilfælde kan diagnosen diskusprolaps stilles ret præcist på baggrund af det, du fortæller om dine smerter under den indledende samtale hos kiropraktoren, når det sammenholdes med den grundige undersøgelse, som også foretages. I nogle tilfælde suppleres undersøgelsen med en billeddiagnostisk undersøgelse for at kunne få et helt klart billede af problemet – og et præcist svar. Her er en MR-scanning første valg for patienter med mistanke om diskusprolaps.
I samarbejde med Jan Nordsteen, kiropraktor, MPH
Hvis man har fået stillet diagnosen diskusprolaps, er det vigtigt at forstå, at tilstanden i langt de fleste tilfælde bliver bedre med tiden, og at kun få ender med at blive opereret. Behandlingsmæssigt er der flere muligheder for at lindre de smerter og andre gener, diskusprolapsen medfører.
I samarbejde med Anja Borgaard Jørgensen, kiropraktor
Ordet kolik bruges til at beskrive en tilstand, hvor ellers sunde og raske spædbørn har voldsomme og vedvarende skrigeture tilsyneladende uden grund. Det har i mange år været en udbredt forståelse, at kolikbørn græder meget, fordi de har problemer i deres tarmsystem/ondt i maven. Nyere forskning tyder imidlertid på, at gråden formentlig kan have mange forskellige årsager lige fra overfølsomhed overfor mælkeprotein, til en dysfunktionel familie, til smerter fra spædbarnets bevægeapparat altså smerter fra led og muskler.
I samarbejde med Susanne Brogaard Krogh, kiropraktor
Nyopståede smerter i ryg og ben kan være tegn på, at du har fået en diskusprolaps. Denne artikel giver dig et indblik i den undersøgelse som kiropraktoren foretager for at stille diagnosen.
I samarbejde med Grethe Thøstesen, kiropraktor
Mange spædbørn er født med et skævt kranie. Det er fuldstændig normalt, da kraniet er opbygget af adskillige separate kranieknogler, som er ’designet’ til at modstå tryk og bevæge sig under fødselsprocessen. Skævheden vil som regel fortage sig i løbet af de første dage eller uger. Hvis kraniet ikke retter sig i løbet af de første 3 uger, eller der begynder at danne sig et fladt eller skævt baghoved på spædbarnet, er det vigtigt at få det undersøgt. Det kan du læse mere om her...