• Baglår, iskias-smerter

  I samarbejde med Jan-Anders Sørensen, kiropraktor; Carsten Nøddeskou, kiropraktor

  "Iskias" bruges i daglig tale som en fællesbetegnelse for smerter i ballen og/eller benet. Tidligere var man af den opfattelse, at smerter i benet opstod på grund af irritation af iskiasnerven et eller andet sted i dens forløb. Iskiasnerven er nemlig en stor nerve, der ligger på bagsiden af hvert ben.

  Læs artikel

 • Baglår, akutte smerter

  I samarbejde med Jan-Anders Sørensen, kiropraktorv

  Smerter, der opstår akut i et baglår hænger som regel sammen med en fysisk aktivitet, hvor man sætter af med eksplosiv kraft, som for eksempel ved løb eller i spring. Smerterne kan også skyldes et fald på gå- eller løbeturen i skoven, på skateboard m.m. hvor man lander uheldigt fx på en spids træstub og pådrager sig en slagskade.

  Læs artikel

 • Baglår, overbelastning

  I samarbejde med Jan-Anders Sørensen, kiropraktor; Carsten Nøddeskou, kiropraktor

  Der kan være tale om en overbelastningsskade, hvis de smerter du oplever i baglåret ikke er opstået pludseligt, men er kommet over længere tid. Du har muligvis fået advarsler, eller har oplevet signaler i form af forbigående smerter, men du har ”overhørt” dem, og nu generer de så meget, at de forstyrrer din dagligdag. ”Overbelastningsskade” betyder således, at man gennem længere tid har haft smerter i baglåret uden, at man kender årsagen.

  Læs artikel

 • Baglår, smerter

  I samarbejde med Kiropraktor Jan-Anders Sørensen, Kiropraktor Carsten Nøddeskou

  Smerter i baglåret kan have mange årsager. Smerterne kan stamme fra lænderyg, bækken, hofter, knæ og fødder eller fra muskelsmerter i selve baglåret.

  Læs artikel

 • Baglår, akutte smerter, fibersprænginger

  I samarbejde med Jan-Anders Sørensen, kiropraktor

  Hvis du får akutte smerter i dit baglår kan det være tegn på en fibersprængning. Smerterne kan opstå I forbindelse med fysisk aktivitet, som for eksempel løb eller spring.

  Læs artikel