• Hovedpine, migræne

  I samarbejde med Carsten Hviid, kiropraktor

  Migræne anses for en meget speciel type hovedpine. Man ved ikke hvorfor nogle får migræne, men man ved, at under et migræneanfald er der en særlig aktivitet i hjernen, og en øget omsætning af nogle stoffer, men hvad det betyder, er endnu ikke afklaret. Overordnet set findes der to former for migræne: ’Migræne med aura’ og ’migræne uden aura’.

  Læs artikel

 • Hovedpine, hos børn og unge

  I samarbejde med Susanne Lynge Rosing, kiropraktor

  Hovedpine er et af de mest almindelige smertesymptomer hos børn. Når et barn lider af tilbagevendende hovedpine, påvirker det barnets skolegang og fritid, både i form af nedsat velbefindende, sygemelding og udeblivelse fra sociale aktiviteter. Der findes forskellige typer af hovedpine hos børn. De almindeligste er spændingshovedpine, migræne og nakkehovedpine. Du kan læse mere herunder...

  Læs artikel

 • Hovedpine, nakke-udløst hovedpine

  I samarbejde med Carsten Hviid, kiropraktor

  Der er stor forskel på symptomerne på forskellige former for hovedpine, og de behandles forskelligt alt efter hvor smerten befinder sig, derfor er det en god idé at gøre sig klart, lige præcist hvor du mærker smerten, når du har hovedpine.

  Læs artikel

 • Hovedpine, spændingshovedpine

  I samarbejde med Carsten Hviid, kiropraktor

  Der findes forskellige hovedpine-typer og de karakteriseres blandt andet efter hvor smerten befinder sig. Eftersom de behandles forskelligt er det en god idé at gøre sig klart, lige præcist hvor du mærker smerten, når du har hovedpine. Ca. 6 ud af 10 personer, der har hovedpine, lider af den type, der kaldes hovedpine af spændingstypen eller blot spændingshovedpine.

  Læs artikel

 • Hoved, Hovedpine

  I samarbejde med Carsten Hviid, kiropraktor

  Hovedpine er meget hyppig, faktisk så hyppig, at mere end én ud af tre voksne danskere har søgt hjælp for at lindre eller komme af med den. Hovedpine kan være en sygdom i sig selv, men det kan også være et symptom på, at der er noget andet galt. Man kan have flere hovedpinetyper samtidigt, således at de kan forstærke eller udløse hinanden indbyrdes. Derfor er det en god idé at man bliver behandlet, så den ene hovedpine ikke afløser den anden i en uendelighed.

  Læs artikel