Ny forskning bekræfter kiropraktorernes erfaring: Heldigvis er det ikke altid, at smerter, der mærkes i hjerte- og brystregionen, stammer fra hjertet.
Ny forskning bekræfter kiropraktorernes erfaring: Heldigvis er det ikke altid, at smerter, der mærkes i hjerte- og brystregionen, stammer fra hjertet.

Smerter i brystkassen kan stamme fra ryggen!

Det har længe været kendt, at brystsmerter i nogle tilfælde stammer fra ryggen. Og det har ny forskning lige bekræftet. I forskningen blev patienter, der var til undersøgelse på Odense Universitets Hospital for smerter i hjertet (angina pectoris) og som fik konstateret, at der ikke var noget i vejen med deres hjerte, sendt til undersøgelse hos en kiropraktor.

Alle patienterne, som var udskrevet fra hjerteafdelingen uden diagnose, blev undersøgt af kiropraktor og leder af undersøgelsen, Mette Jensen Stochkendahl fra Nordisk Institut for Kiropraktik og Klinisk Biomekanik og Syddansk Universitet.

Efterfølgende fik halvdelen af de patienter med brystsmerter udløst fra ryggen behandling hos en kiropraktor og halvdelen var kontrolgruppe, og fik således kun kort information om problemet. Patienterne der fik kiropraktorbehandling klarede sig markant bedre end kontrolgruppen.

Smerter i brystkassen skal altid undersøges grundigt, da der kan være tale om en sygdom i hjertet, men efter at have fået udelukket, at der er tale om en sygdom i hjertet, kan en kiropraktor foretage en nærmere undersøgelse for at finde ud af, hvor smerterne så stammer fra. Dette inkluderer typisk en grundig undersøgelse af den øverste del af ryggen og nakken, hvor de brystsmerter, der ikke stammer fra hjertet, ofte kommer fra. Når diagnosen er stillet, og det har vist sig, at smerterne stammer fra ryggen, kan der næsten altid gøres noget ved det.