Den offentlige sygesikring giver et særligt tilskud til et forløb hos kiropraktoren, hvis du har en akut diskusprolaps i lænden.
Den offentlige sygesikring giver et særligt tilskud til et forløb hos kiropraktoren, hvis du har en akut diskusprolaps i lænden.

Diskusprolaps kan behandles succesfuldt uden operation

Ondt i ryggen med smerter, der stråler ned bag i benet, kan skyldes en diskusprolaps. Det er vigtigt, at du bliver undersøgt, så du kan få stillet den rigtige diagnose og blive tilbudt behandling, hvis der er brug for det.

I langt de fleste tilfælde kan du heldigvis slippe af med prolapsen, uden operation.

Et særligt tilskudsberettiget forløb hos kiropraktoren

Kiropraktoren er specialist, når det drejer sig om at undersøge, vejlede og behandle patienter med diskusprolaps eller patienter, hvor der er symptomer på en diskusprolaps og derfor mistanke om dette. Derfor giver den offentlige sygesikring et særligt tilskud til et forløb hos en kiropraktor, hvis du har fået stillet diagnosen ’akut diskusprolaps i lænden’. Med prolapsforløbet kommer du ind i et fastlagt struktureret forløb frem for, at du selv skal ’shoppe rundt’ mellem egen læge og alle øvrige behandlere.Man er helt afhængig af at få hjælp af nogen, der ved hvad de laver, fortæller Mikael Henriksen.

Fortælling fra det virkelige liv… Kiropraktorbehandling har sat turbo på Mikael Henriksens bedring

"Det var en lettelse at komme ind i et forløb, hvor jeg fra starten fik at vide, hvad der skulle ske. Jeg gik med så meget usikkerhed om min fremtid, og havde haft så mange forskellige fagpersoner inde over mit forløb med min første prolaps, så det var rigtig rart at opleve, da jeg fik endnu en prolaps, at her var der endelig én, der tog hånd om mig og havde en plan,” fortæller Mikael Henriksen, anlægsgartner og 39 år, om det forløb han oplevede, da han for nyligt fik sin anden diskusprolaps.

Mikael Henriksen kom til kiropraktor via den sundhedsforsikring, de har på hans arbejde, og her hørte han første gang om prolapsforløbet. På bare fire uger gik Mikael Henriksens smerter fra 10 til 3 på en skala fra 1-10.

”Man er helt afhængig af at få hjælp af nogen, der ved hvad de laver, fortæller Mikael Henriksen, og her er en kiropraktor virkelig anbefalelsesværdig. Processen med at blive smertefri er gået to måneder hurtigere end forløbet med min første diskusprolaps.”