Der kan være mange grunde til, at du har smerter i knæet. Én af dem kan være, at du har begyndende slidgigt. Slidgigt – som i fagsprog hedder artrose - er den lidelse, der er mest almindelig i vores led, og det er en helt normal aldringsproces at få slidgigt i knæleddet.   Dette nyhedsbrev handler om smerter i knæet, der kan opstå i forbindelse med slidgigt.
Der kan være mange grunde til, at du har smerter i knæet. Én af dem kan være, at du har begyndende slidgigt. Slidgigt – som i fagsprog hedder artrose - er den lidelse, der er mest almindelig i vores led, og det er en helt normal aldringsproces at få slidgigt i knæleddet. Dette nyhedsbrev handler om smerter i knæet, der kan opstå i forbindelse med slidgigt.

Knæsmerter kan skyldes slidgigt

Eftersom der kan være smerter forbundet med slidgigt i knæet, kan den første reaktion være at bevæge sig mindre og undgå fysisk aktivitet, for at skåne knæet. Men, det er faktisk ikke hensigtsmæssigt. I dag ved man, at selv slidte led skal bruges – og helst så meget som du kan. Men selvfølgelig skal du tage hensyn og lave øvelser, der er styrkende for knæene – også selvom det kan være forbundet med smerter. Ny forskning viser, at øvelser, der er gode for knæene og styrker dem, giver større livskvalitet og udsætter en eventuel operation.

Foruden den ældre generation, som altså typisk får slidgigt som en helt normal aldringsproces, kan slidgigt være arveligt betinget, og slidgigt opstår også ofte hos mennesker, der tidligere i livet har haft skader i knæene.


Hvad kan du gøre selv?

Der er mange ting du kan gøre for at nedsætte smerterne. Derfor er det vigtigt, at du bliver undersøgt, så du får vished om årsagen til dine smerter.

Du kan læse mere om slidgigt og om symptomerne på slidgigt i knæet, og hvordan de udvikler sig her.

 
 


Øvelser for knæ er godt


Kiropraktoren kan hjælpe

Når du er blevet undersøgt og har fået at vide, at der ikke er sket større slidskader på knæet, kan kiropraktoren i mange tilfælde hjælpe dig, så du får mindre smerter i hverdagen. Det gøres blandt andet ved at forbedre funktionen i knæet med ledfrigørende behandling. Det ændrer naturligvis ikke slidgigten i sig selv, men ofte viser det sig, at det er dårlig funktion i knæleddet, der giver smerterne, og ikke slidgigten i sig selv.

Du vil også blive instrueret i øvelser, som kan bedre knæets funktion, og der kan lægges en træningsplan. Kiropraktoren kan også give dig råd om, hvordan du undgår at provokere dit knæ.

kiropraktorguide.dk kan du læse meget mere om slidgigt i knæet og du kan også se en video om slidgigt i knæene. Desuden kan du se, hvad du selv kan gøre for at lindre dine ledsmerter i knæene.