Det er meget almindeligt at have ondt i hovedet. Men det betyder ikke, at du bare skal finde dig i det!
Det er meget almindeligt at have ondt i hovedet. Men det betyder ikke, at du bare skal finde dig i det!

Nakke-udløst-hovedpine
– der er hjælp at hente!

Der er mange forskellige årsager til hovedpine, og der er flere typer af hovedpine. Hvis du skal slippe af med dine hovedpineanfald er det en god idé at blive undersøgt og få stillet en korrekt diagnose. Det kan din kiropraktor hjælpe dig med!

I dette nyhedsbrev kan du læse om den såkaldte nakke-udløste-hovedpine, som reagerer særdeles godt på manipulationsbehandling!

 

Symptomer ved nakke-udløst-hovedpine

Den nakke-udløste-hovedpine mærkes primært i baghovedet og er ensidig, det vil sige, at den normalt kun mærkes i enten højre eller venstre side. Denne form for hovedpine kan typisk forværres eller fremkaldes af bestemte nakkestillinger eller nakkebevægelser, og der er ofte nedsat bevægelighed af nakken i en bestemt retning. Du kan altså have ondt eller føle dig spændt i nakken, når du bevæger hovedet.

Det skønnes, at næsten hver femte, der har hovedpine regelmæssigt, lider af denne type hovedpine.

 

 

Manipulationsbehandling er meget effektiv

Undersøgelser har vist, at manipulationsbehandling - kombineret med grundig vejledning - er en særdeles effektiv behandling mod den nakke-udløste-hovedpine.

Manipulationsbehandlingen nedsætter både hovedpinens sværhedsgrad, antallet af anfald samt brugen af smertestillende medicin.

 

Når diagnosen skal stilles

Når du bliver undersøgt, er din sygehistorie en vigtig brik, for at kunne stille den helt rigtige diagnose. Desuden vil den indgå, når der skal tages beslutning om hvilken behandling du kan tilbydes, samt hvorvidt der skal foretages andre undersøgelser. Derfor er det en god forberedelse at lægge mærke til, hvornår og hvor tit din hovedpine kommer, og hvor smerten er lokaliseret.